Există multe beneficii pentru valorificarea deșeurilor, dar unele dintre cele mai importante sunt reducerea costurilor și îndeplinirea obligațiilor din legislație.
Procesul de valorificare a deșeurilor începe cu o evaluare din partea experților noștri. Astfel, vă putem ajuta să înțelegeți mai bine operațiunile dumneavoastră privind deșeurile și modul în care fiecare proces vă afectează rezultatele și impactul asupra mediului.
Nu numai că vă vom ajuta să reduceți costul asociat deșeurilor, dar vă putem ajuta să generați câștiguri din acest proces. Cum facem asta? Prin analizarea fiecărui tip de deșeu reușim să generăm soluții de a le valoriza eficient.
Pentru eficiență maximă implementăm procese suplimentare de sortare, separare, ambalare a fracțiilor de deșeuri cu scopul de a fi reintegrate în circuite economice, în detrimentul soluțiilor „confortabile” de a fi direcționate către depozitare sau incinerare.
În al doilea rând, în cazul în care o companie are obligații la Fondul de Mediu privind introducerea pe piața națională de ambalaje/produse ambalate, și își îndeplinește în mod individual obiectivele anuale de reciclare/valorificare, noi oferim și servicii de valorificare a deșeurilor de ambalaje, având ca scop îndeplinirea îndatoririlor legale referitoare la gestionarea acestor deșeuri, conform Legii 249/2015 cu modificările și completările ulterioare.
În acest sens, Eltex are încheiate contracte directe cu diverse instalații de valorificare / reciclare în vederea îndeplinirii, în mod individual, de către companie, a obiectivelor anuale de valorificare/reciclare a deșeurilor de ambalaje, punându-le la dispoziție documentele de trasabilitate prevăzute de legislația aplicabilă (copii după documentele de transport deșeuri ambalaje până la instalația de reciclare; copii după facturi deșeuri ambalaje până la instalația finală de reciclare, declarațiile / documentele doveditoare reciclării).
De asemenea, recuperarea deșeurilor poate economisi resurse. Atunci când materialele sunt recuperate din deșeuri, ele pot fi folosite din nou, în loc să fie extrase din pământ sau fabricate din nou.
Acest lucru economisește energie și reduce emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, se reduce cantitatea de deșeuri care trebuie eliminată, ceea ce economisește bani și spațiu în depozitele de deșeuri.